Benvolguts veïnes i veïns de la Serra de Sanferm.

Digues la teva a... serrasanferm@gmail.com

diumenge, 7 de novembre de 2010

Taller de cuina.


Aquest dissabte 6 de novembre les nostres veïnes i bones cuineres Fina Pujols i  Roser Santanach ens han ofert un taller de cuina exquisit.  Als assistents ens van proporcionar les receptes que tot seguit transcrivim. Les hem pogut il·lustrat amb les fotos de la Judit.



CANAPÈS DE FORMATGE CAMEMBERT I CODONYAT

Ingredients:
- Formatge camembert

- Codonyat

- Torrades

Preparació:

Untar les torrades amb el formatge i a sobre posar-hi una mica de codonyat.


CANAPÈS DE FUET I OLIVES FARCIDES

Ingredients:
- 1 Fuet tendre

- 16 Olives farcides

- Oli d’oliva

- Tomàquets madurs per sucar

- Pa de baguette

Preparació:

Tallar el fuet a trossos i picar-ho a la picadora juntament amb les olives. Posar en un bol i amanir amb un bon raig d’oli d’oliva. Sucar el pa amb tomàquet i untar amb la pasta obtinguda.


CANAPÈS DE BRANDADA DE BACALLÀ

Ingredients:
- 300gr. de bacallà remullat

- 300cl. d’oli d’oliva suau

- 150 cl. de crema de llet

- 1 gra d’all, 1 fulla de llorer (petita), sal i pebre

- Pa de baguette

Preparació:

Triturar amb la batedora el gra d’all, la fulla de llorer i 100cl. d’oli, posar-ho a la paella i escalfar, un cop calent afegir la resta de l’oli, la crema de llet i un pessic de sal. Posar el bacallà remullat, escorregut i esmicolat en el pot de la batedora afegir-hi el que tenim a la paella i triturar fins a obtenir una pasta ben fina. Untar sobre el pa.


                                            
COCA DE TOTS SANTS

Ingredients:
- 500gr. de patates

- 250gr. de pols d’ametlla

- 6 0us

- Ratlladura de llimona

- 500gr. de sucre

- Sucre llustre

Preparació:

Bullir les patates amb la pell. Un cop bullides es pelen i s’aixafen amb una forquilla, s’hi afegeixen els 6 rovells d’ou i es barreja, seguidament l’ametlla picada i es barreja a continuació el sucre i la pell de la llimona ratllada.

A part haurem muntat les clares a punt de neu i ho anirem barrejant molt suaument.

Escalfar el forn a 180º, posar la pasta en un motlle rectangular, posar-la al forn durant 35 minuts,. Ho deixarem refredar, el traiem del motlle i l’espolsem amb sucre llustre.



BON PROFIT!