Benvolguts veïnes i veïns de la Serra de Sanferm.

Digues la teva a... serrasanferm@gmail.com

dimecres, 18 de maig del 2011

ELECCIONS 22M - 2011

Joan López i Segimon Molist, dues persones relacionades al barri es presenten a les eleccions del 22M.

Joan López, nascut a la Serra l'any 1956, encara que actualment no hi viu, es presenta com alcaldable per E.R.C.

Segimon  Molist veí de la Serra des de l'any 2000,  es presenta segon a la llista de S.I. després d'Iban Lapeira.

Els hi hem fet dues úniques preguntes. Ens hem interessat per la política de barris, com l'entenen i què cal millorar.

L'altre pregunta que els fem és sobre la política energètica municipal, què canviaran i com.

Segimon Molist per SI:
Un dels eixos del nostre programa electoral és la participació ciutadana com a motor de la política municipal. Des de Solidaritat Catalana per la Independència creiem que per aconseguir implicar el màxim possible la ciutadania en el dia a dia de l’acció política municipal el millor nexe d’unió és el contacte directe amb els barris i amb les associacions de veïns ja que aquestes són realment les que estan en contacte directe amb la ciutadania. Són les associacions, formades per veïns i veïnes compromisos que fan la seva feina desinteressadament i sense demanar res a canvi, les que mouen els barris de la nostra ciutat.

Les nostres propostes als barris les podem trobar contingudes i explicades en el programa de SI  http://territori.solidaritatcatalana.cat/vic/documents

Apartats:
1. Participació de les associacions de Veïns a la vida política.
2. Mantenir i potenciar la figura del regidor de barri.
3. Contacte i interacció entre les associacions de veïns.
4. Suport a les festes dels barris.
5. Consultes als veïns dels barris per les actuacions importants.
6. Potenciar el comerç de barri.
7. Proposem un pla de barris pel barri dels Caputxins.

Respecte al tema de l’energia Segimon Molist ens fa referència a l’apartat  de medi ambient  de l’esmentat document.

- Energia: Seguir amb el procés que ha suposat el canvi de combustibles fòssils
per el consum domèstic i industrial, hem eliminat el carbó, el fuel i ara cal
acabar amb el gas‐oil i que tot sigui gas natural. Ha estat molt beneficiós per el
problema que tenia Vic amb la boira i la nul∙la emissió de partícules per part del
gas natural influeix positivament en la salut de les persones
- Replantejar l’energia termo solar amb la normativa de les plaques solars, per
la seva limitada eficiència, per culpa del clima de Vic, Fer un programa per
apostar per la geotèrmica.

Molist ens comenta: Som un grup format just a principis d’any i en 4 mesos hem hagut d’organitzat el partit territorialment amb les executives regionals, comarcals, locals i passar per tot el procés de primàries, això ens ha obligat a haver de triar què volíem treballar i sobretot aquelles àrees que ningú ho faria per nosaltres. També al ser gent de pensament molt transversal, pensa que l’origen és en les consultes populars i en les eleccions al Parlament, la diversitat d’aportacions fa que siguin propostes molt interessants.




Joan López per ERC:
Per a la candidatura que encapçalo, la política en relació als barris és una prioritat, ja que entenem els barris com la principal base de construcció de la nostra ciutat. Per això entenem que el primer que cal fer d’una vegada per totes és un Pla director de barris que els estructuri tant de manera funcional com de manera geogràfica. Reconeixent de ple dret els seus interlocutors com poden ser les associacions de veïns i veïnes i els seus presidents, i dotant aquestes associacions del diner mínim necessari per a tenir un bon funcionament ordinari. Aquests diners, pretenem que surtin en part, de l’import de les multes de trànsit que cobra l’ajuntament.

Alhora i per complementar aquesta nova estructura creiem que caldrà revisar l’actual model de gestió dels centres cívics per tal de que siguin cada cop més una eina eficaç per als veïns i les entitats del barri.

En relació al model energètic, creiem que cal avançar decididament cap a formes de consum molt més ajustades a les necessitats lumíniques i calòriques, sempre segons les activitats reals i començant per ajustar totes les instal·lacions municipals.
Caldria promoure els consums de biomassa i bio gas en els espais industrials, i incrmeentar els estàndards de màxima eficiència i qualitat en aigua i en la sostenibilitat en general.
També crec que cal impulsar el pla de residus i donar un nou impuls a la recollida selectiva amb la màxima participació dels veïns i comerciants de cada barri.

Per qualsevol dubte podeu visitar la web www.somvic.cat on trobareu el programa electoral així com diversos vídeos sobre els diversos temes que estem presentant aquests dies.